Live recordings

Årets Funkoprenör 2022

99 visningar
31-05-2022
Prisutdelning Årets Funkoprenör 2022
Årets Funkoprenör 2022

För tredje året i rad delar Nordea ut priset Årets Funkoprenör till en entreprenör som genom sin affärsidé bidrar till inkludering med utgångspunkt i funkis-perspektivet.

3 finalister utsedda

Tor Talk: Underlättar för de som har svårt att ta till sig text genom att omvandla text till tal i realtid. Talsyntesprogrammen riktas såväl till skola som arbetsplatser. Grundare, Tor Ghai.

Bara Vanlig: Ger förutsättningar för människor med funktionsvariation att komma ut och röra på sig, uppleva natur och gemenskap. Grundare, Niclas Wennerlund.

Unique Power: Hjälper företag och organisationer att bli bättre på inkludering, vilket bidrar till ökad hållbarhet och lönsamhet. Grundare, Anna Bergholtz och Yasmin Nilson.

Spännande gäster och program

På plats har vi fjolårets vinnare och en spännande panel som bjuder på samtal om hur vi kan göra vårt samhälle mer inkluderande.

Bland gästerna ser vi Christian Hedberg (vd för Faster Forward & Årets Funkoprenör 2021), en panel bestående av Delal Apak (vd för Novare Intro), Anna Carlsson Sigstedt (generalsekreterare för Diversity Charter Sweden) och Peter Dalmalm (chef för företagsaffären Nordea) samt årets finalister. Moderator: Åsa Billme Nilsson (mångfaldschef Nordea).